MurterMurter

Mjesto Murter najveće je naselje na otoku Murteru te ujedno i zanimljivo turističko odredište. Pripada općini Murter-Kornati, bogatom krajobraznom području koje obuhvaća više od 160 otoka s gotovo 4000 km obalne crte.

Privlačan je zbog brojnih predivnih plaža kao što su Luke, Podvrške, Čigrađa i Slanica, koja je uvrštena među deset najljepših plaža na hrvatskoj strani Jadrana, ali osim njih postoji i veliki broj skrovitijih uvala poput Malih i Velikih Doca ili Tužbina gdje ljubitelji mirnijeg provoda na plaži mogu pronaći svoje mjesto.

Murter također ima i izuzetnu turističku ponudu koja uključuje brojne ugostiteljske objekte, restorane, konobe; zatim šoping u bogatoj ponudi trgovina i butika, sportske aktivnosti poput ronjenja, kayakinga, biciklizma, mogućnost sportova na vodi i sportske terene (tenis, nogomet, košarka). Za mlade tu su i brojni kafići i klubovi kao i glazba na otvorenom tijekom tjednog događanja poznatog kao Murter music street. Osim toga, Murter je popularna destinacija za nautičare i ostale ljubitelje tihog odmora te glavno polazište za nezaobilazan posjet nacionalnom parku Kornati.

Tijekom sezone u Murteru se održavaju i brojne kulturno-zabavne manifestacije poput sportskih natjecanja, brodskih regata, koncerata zabavne i pučke glazbe i brojna druga događanja. Svake godine krajem travnja ili početkom svibnja se organizira regata Kornati cup koja obilježava ulazak u novu ljetnu sezonu, a ostale tradicionalne svečanosti su Sv.Roko 16. kolovoza i Mala gospa 8. rujna. Nadalje, svake godine krajem rujna se održava i neizostavna velika regata tradicionalnih brodova pod nazivom Latinsko idro.

Apartmani

Apartman Slanica (A2) 2+2

Apartman Slanica (A2) 2+2

Drugi kat
49.00 m2
Apartman Betina (A3) 2+2

Apartman Betina (A3) 2+2

Drugi kat
38.00 m2
Apartman Murter (A4) 4+0

Apartman Murter (A4) 4+0

Drugi kat
58.00 m2