KrkaKrka

Nacionalni park Krka, 40-ak kilometara udaljen od otoka Murtera, nalazi se u blizini grada Šibenika i leži na površini od oko 142 km². Nacionalni park obuhvaća područje uz rijeku Krku koja, izvirući podno Dinare teče kroz kanjon duljine 75 km, protječe kroz Prokljansko jezero te naposlijetku utječe u Šibenski zaljev.

Prostor rijeke Krke je od iznimne vrijednosti zbog svoje velike etnografske zbirke, kao stanište brojnih endemskih i ugroženih vrsta životinja te kao bogato ornitološko područje, a najveća ljepota parka leži u sedam sedrenih slapova koji predstavljaju prirodni krški fenomen. Osim šetnje uređenim stazama i mostićima preko sedrenih barijera, moguće je i kupanje u mirnijim dijelovima rijeke. Ovaj atraktivno uređeni park također nudi i ugostiteljske usluge u svojoj ponudi restorana i kafića.

U sklopu parka je i prekrasan otočić Visovac o kojemu brinu franjevci i čuvaju njegovu vrijednu povijesnu zbirku. Do otočića se dolazi kratkom vožnjom brodom preko Visovačkog jezera. Nacionalni park Krku je najbolje posjetiti u proljeće i ljeto kad je tamošnja priroda u punom sjaju. Osim samostalnog izleta do parka je moguće doći i jednom od organiziranih brodskih ili autobusnih tura koje iz Murtera kreću na cjelodnevni izlet.

Također je zanimljivo spomenuti da je hidroelektrana Jaruga izgrađena na rijeci Krki prva u Europi, a druga u svijetu, otvorena samo tri dana nakon prve svjetske hidroelektrane na slapovima Niagare.

Apartmani

Apartman Slanica (A2) 2+2

Apartman Slanica (A2) 2+2

Drugi kat
49.00 m2
Apartman Betina (A3) 2+2

Apartman Betina (A3) 2+2

Drugi kat
38.00 m2
Apartman Murter (A4) 4+0

Apartman Murter (A4) 4+0

Drugi kat
58.00 m2