KornatiKornati

U kornatskom se arhipelagu smjestilo oko 150 otoka, otočića i hridi što Kornate čini najrazvedenijim otočjem na hrvatskoj obali i najgušćim na cijelom Sredozemlju. Ukupna površina otočja Kornati je 320 km², a od toga je 220 km² prostor nacionalnog parka.

Za Kornate je jedinstven jedan tip litorala koji se drugdje ne javlja na Jadranu, a to su klifovi čija visina na južnom dijelu Kornata seže i do 80 m uvis. Ovi klifovi, popularno nazvani kornatskim krunama se protežu od otoka Purara na jugoistoku sve do jugozapadne strane Dugog otoka, a njihova sveukupna duljina je oko 7,5 kilometara.

Na prostoru parka je pod zajedničkim nazivom Planinarski put Kornati uređeno osam planinarskih staza koje vode do vidikovaca s kojih se pruža predivan pogled na Kornate, a tu su i ugostiteljski objekti, služba nadzora kao i informativni i receptivni punktovi. Uz stručnu pratnju ovlaštenih ronilačkih centara moguće je iskusiti i doživljaj ronjenja u kristalno čistom kornatskom moru.

Za odlazak na Kornate su organizirani cjelodnevni izleti brodom s uključenim ručkom i kupanjem, a moguće je i unajmiti privatne aranžmane za grupe do 10 osoba. Izleti polaze iz murterske luke koja je najbliža Kornatima.

Apartmani

Apartman Slanica (A2) 2+2

Apartman Slanica (A2) 2+2

Drugi kat
49.00 m2
Apartman Betina (A3) 2+0

Apartman Betina (A3) 2+0

Drugi kat
38.00 m2
Apartman Murter (A4) 4+0

Apartman Murter (A4) 4+0

Drugi kat
58.00 m2